Consiliere psihologica

Consilierea psihologică se deosebeşte de psihoterapie. Numai psihoterapeutul poate face intervenţie psihologică pentru psihopatologie, în timp ce consilierul psihologic se focalizează pe optimizare şi dezvoltare personală, probleme psihologice sau de patologie somatică în care sunt implicaţi factori psihologici.
Consilierea psihologică se deosebeşte de consilierea educaţională /şcolară. În timp ce consilierea educaţională / şcolară este focalizată pe probleme de educaţie şi carieră, consilierea psihologică implică intervenţia consilierului psihologic în optimizare personală şi în ameliorarea problemelor (subclinice) psiho-emoţionale şi de comportament.
Nu este usor sa recunosti ca ai o problema, mai greu e sa apelezi la sprijinul altuia, contacteaza-ne si o rezolvam impreuna!

Putem discuta si online prin Skype sau Zoom.

Exista cercetari ce arata ca sedintele de terapie online sunt la fel de eficiente ca si cele fata in fata. Eu personal consider ca o relatie autentica intre psiholog si client se creeaza fata in fata insa in situatii deosebite se poate apela la aceasta metoda.